Onderhoud advies

Droge reiniging

De coatingvloer is gemakkelijk droog te reinigen met behulp van een swiffer. Door de statische werking van de stofdoekjes neemt u vuil en stof gemakkelijk op. Stofzuigen is in de regel niet noodzakelijk. Grovere vervuiling kunt u opvegen met stoffer en blik. Een zachte borstel werkt daarbij het beste. De swiffer is verkrijgbaar in diverse maten. U kunt afhankelijk van de grootte van de ruimte kiezen voor een 40cm, 60cm of een 90cm breed frame. Voor zeer grote ruimtes is een breed frame of een boenmachine (woodboy) aan te bevelen.

Natte reiniging

Door haar poriëndichtheid is de coatingvloer eenvoudig nat te reinigen met een dweil. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u telkens een schone dweil gebruikt. Gebruik van een schoonmaak- of reinigingsmiddel is niet direct noodzakelijk. Met schoon en koud water is de coatingvloer in de regel zeer goed reinigbaar. Voor een intensere reiniging bij zwaarder vervuilde vloeren kunt u gebruik maken van onze vloerreiniger (te bestellen via info@coatingvloer.nl). Deze kunt u van 0,5% tot 5% toevoegen aan water, afhankelijk van de vuilgraad. Voor grotere ruimtes adviseren we hiervoor ook het gebruik van een boenmachine of een schrob zuigmachine. Belangrijk hierbij is het gebruik van een witte poets pad onder uw machine.

natte reiniging van een coatingvloer

Hardnekkige vlekken

Hiervoor adviseren wij het gebruik van een middel met sterke loswekende functie. (bestellen via info@coatingvloer.nl) Het wordt geleverd in een handige sprayfles, u gebruikt het door het op de vlek te spuiten en vijf minuten te laten inwerken. U kunt de vlek daarna eenvoudig met een natte doek verwijderen.

Schoenstrepen

Streepvorming door schoenen zijn gemakkelijk te verwijderen met een doek. Blijven ze echter langer op de vloer zitten, dan hebben ze de neiging in te drogen. Daardoor zijn ze moeilijker te verwijderen. Hiervoor adviseren we het middel met sterk loswekende functie. Spray de vlek in en laat het middel vijf minuten inwerken alvorens deze met een natte doek te verwijderen.

Grondige reiniging

U kunt uw coatingvloer eenvoudig voorzien van een opfrisbeurt. Coatingvloer biedt u daarvoor de mogelijkheid gebruik te maken van ons onderhoudscontract met een landelijke schoonmaakorganisatie. Vanaf €1,50/m² wordt de vloer professioneel en machinaal compleet gereinigd.

Onderhoud op lange termijn

De coatingvloer is een duurzame vloerafwerking. Echter, alles is aan slijtage onderhevig. Doordat de coatingvloer uit meerdere lagen is opgebouwd is het mogelijk om de toplaag te vernieuwen. De vloer wordt daarvoor licht opgeruwd en voorzien van een nieuwe toplaag. Bij een goed onderhouden coatingvloer zal de behandeling na ca. 10 jaar nodig zijn. Vraag voor meer informatie een gespecificeerde offerte aan.

Adviezen:

  • Bescherm uw vloer tegen krassen doormiddel van viltjes onder uw stoelen
  • Objecten optillen en niet verschuiven
  • Een coatingvloer met een matte afwerklaag blijft het langst mooi
  • Plaats een schoonloop mat, u bent dan het ergste vuil en vocht kwijt
  • Voeg geen of weinig schoonmaakmiddel aan het water toe.

Neem voor specifieke tips of een passend advies contact met ons op. Ons Email is info@coatingvloer.nl